home
Duurzame energie

Energie van de zon

Wij helpen u om op een duurzame manier elektriciteit op te wekken via zonne-energie. In Nederland zijn 2 technieken in gebruik die zonlicht omzetten in voor u bruikbare energie: zonnecollectoren (of zonneboilers) en zonnepanelen (PV-panelen).

Zonnepanelen of PV-panelen

Zonnepanelen (PV-panelen) zetten het zonlicht om in elektriciteit (zonnestroom). Op deze manier is op een eenvoudige en milieuvriendelijke manier elektriciteit op te wekken. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd.

Om zonne-energie ook esthetisch verantwoord te gebruiken, worden er steeds meer producten geleverd waarbij zonnecellen geïntegreerd worden in de bouwmaterialen. Denk hierbij aan dakbedekking, gevelpanelen of dakpannen.

Teveel geproduceerde stroom

Wanneer uw zonnepaneel teveel elektriciteit produceert, kunt u een vergoeding krijgen voor de teruggeleverde stroom naar het elektriciteitsnet. Levert u minder dan 5000 kilowattuur per jaar terug? Dan wordt uw teruglevering van uw verbruik afgetrokken. Dit heet salderen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Zonneboilers voor warm water

Het is mogelijk flinke besparingen te krijgen door het gebruik van een zonneboiler. Wij vertellen u graag wat we voor uw specifieke situatie kunnen betekenen. Daarnaast bent u duurzaam bezig door het voorkomen van flinke hoeveelheden CO2-uitstoot. U gebruikt immers zonne-energie in plaats van fossiele brandstoffen. Een zonneboiler is altijd duurzaam: zonlicht is een onuitputtelijke bron van energie. En bij gebruik van zonne-energie komt nauwelijks CO2 vrij. Zelfs met weinig zonneschijn stookt een naverwarmer het water warm.

Er zijn drie soorten zonneboilers die warm kraanwater leveren: de standaard zonneboiler, de cv-zonneboiler en de compacte zonneboiler. Daarnaast is er de zonneboilercombi, die verwarmt ook het huis.

Vergunningen voor zonnepanelen

In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of pv-panelen op het dak van uw woning. Wilms maakt zonne-energie voor iedereen toegankelijk door hoge kwalitatieve zonne-energie systemen op maat. Maak een afspraak om uw voordeel te bespreken!

 

Deel deze pagina
Een afspraak maken

Een afspraak maken

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij komen graag bij u langs om samen met u van gedachten te wisselen.
Maak een afspraak >>
Heeft u een storing?

Heeft u een storing?

Wij bieden service & onderhoud voor alle technische installaties, ook aan installaties die niet door ons zijn gerealiseerd. Direct een oplossing bij storingen aan uw installatie!
24 - uurs storingsdienst >>
Een afspraak maken

Een afspraak maken

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij komen graag bij u langs om samen met u van gedachten te wisselen.
Maak een afspraak >>

Contact

Ravelijncenter 39
1785 LX Den Helder
Telefoonnummer  0223 - 63 09 00
Faxnummer  0223 - 63 28 00
E-mail adres info@wilms.nl
 

 
Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS